Saugella startpage hero

Vaginalni simptomi i uzroci

Raspon simptoma koji pogađaju vaginu i genitalno područje širok je i raznolik. Saznajte više o različitim vaginalnim simptomima, uključujući suhoću, svrbež, peckanje ili nenormalan vaginalni iscjedak.

Vagina je mali ekosustav koji se uglavnom sam regulira. Povremeno, različiti čimbenici povezani sa stresom, prehranom ili načinom života mogu poremetiti osjetljivu ravnotežu, što dovodi do pojave različitih neugodnih simptoma. Hormonalne promjene uzrokovane menopauzom ili tijekom trudnoće mogu također narušiti tu ravnotežu, ali dobra vijest je da postoji mnogo načina za pomoć, kao i dostupnih informacija.

Vrste simptoma

Neugodni i problematični genitalni simptomi mogu uključivati:
- suhoću vagine
- svrbež vagine
- peckanje vagine/eritem
- vaginalni iscjedak
- vaginalni miris
- upalu vagine
- bol/bolni snošaj
Klikom na odgovarajuću poveznicu saznajte više o stanju, njegovim uzrocima i liječenju.

Borba s genitalnim simptomima

Iako je raspon genitalnih problema širok, a mnogi simptomi su neugodni, obično postoji rješenje. Neki problemi (kao što je neugodan miris) mogu se riješiti primjenom dobre intimne higijene, dok se drugi (uključujući gljivične infekcije) mogu liječiti proizvodima dostupnima u ljekarni. Neki vaginalni simptomi mogu biti uzrokovani bakterijskim infekcijama, gljivičnim infekcijama (vaginalna kandidijaza) ili spolno prenosivim bolestima. U tom slučaju trebate posjetiti ginekologa i dobiti recept za odgovarajuće lijekove. U svim slučajevima, prvi korak prema izlječenju je informiranje o problemu, tako da se možete prestati brinuti i voditi normalan život.

Prevencija namijenjena svim ženama
Otkrijte Saugella proizvode i pomoć koju vam nude u održavanju ili ponovnom uspostavljanju vaše intimne ravnoteže. Za svaki proizvod trenutno dostupan u ljekarnama možete pronaći formulaciju, upute i savjete za uporabu.