Prevencija u trudnoći

Samo za muškarce

Stoljećima su žene nepravedno optuživane za „nesposobnost rađanja dječaka“ ako bi rađale samo žensku djecu. Ipak, spol je određen pri začeću, i to spermijem, a ne jajašcem. Za razliku od jajašca, koje sadrži samo X kromosome (ženske), spermij može sadržavati X ili Y kromosome. Samo spermij može oploditi jajašce (koje je uvijek X) i stvoriti jedinku XY, to jest muškarca.

Više izložene riziku

U trudnoći, imunološka obrana postaje tolerantnija: što znači da imuni sustav, kako bi „prihvatio“ fetus, mora biti manje reaktivan protiv stranih tijela a time i manje učinkovit u obrani. To, u kombinaciji s pritiskom maternice na vaginu i mokraćni mjehur i hormonske neravnoteže, izlaže ženu većem riziku od vaginalnih infekcija koje su opasne jer mogu dovesti do preranog poroda. Što učiniti? Obavezna je dnevna intimna higijena s dobrim proizvodima koji aktivno štite žene od infekcija.

Suze lako dolaze

Plakanje je lakše u trudnoći! Nekad i uz radost... ali ne uvijek. Eksplozivna smjesa hormona, povećana osjetljivost, normalne brige i ponekad strah od poroda i nesposobnosti za to, čine žene osjetljivijima na promjene ponašanja i plakanje bez očiglednog razloga. Ako ste emotivnije od gledanja filma čak i bez razloga ili zbog zadnje rasprave s partnerom, ne brinite! Trudni ste i sve vam se može oprostiti!

Prevencija namijenjena svim ženama
Otkrijte Saugella proizvode i pomoć koju vam nude u održavanju ili ponovnom uspostavljanju vaše intimne ravnoteže. Za svaki proizvod trenutno dostupan u ljekarnama možete pronaći formulaciju, upute i savjete za uporabu.