Prevencija za žene starije od 50 godina

Prije ili poslije, prehrana je važna
Dobra forma pomaže u sučeljavanju s „vihorom menopauze“ uz smanjenu količinu stresa. Preporučuje se zdravija prehrana bogata povrćem i voćem, već i stoga što pomaže u reguliranju tjelesne težine, koja je rizični faktor u ovom životnom razdoblju. Soja je prijateljica žena u menopauzi: bogata je proteinima i izvor je izoflavona, koji pozitivno utječu na ravnotežu estrogena.
Naleti vrućine: što učiniti?
Preko 50% žena u perimenopauzi trpi nalete vrućine. Oni obično nestaju u dvije do tri godine ali mogu trajati i dulje. Naleti vrućine javljaju se zbog jakih varijacija u razini estradiola u krvi, a neke žene imaju nalete vrućine samo danju, druge samo noću, dok kod nekih nema razlika između dana i noći. Vrlo su uznemirujući i, kad se dožive u socijalnom kontekstu (npr. s prijateljima, na poslu, itd.), mogu dovesti do neugodnosti. Što je najbolji način djelovanja u tim slučajevima? Razgovarajte o tome sa svojim ginekologom!
Razmišljajte pozitivno
Za naše bake menopauza je značila početak starenja. Danas imamo dulji očekivani životni vijek, a menopauzu bi se trebalo smatrati onim što i jest: tipičnim fiziološkim stanjem zrele dobi žena. Osjećaj depresije ili manje vrijednosti za žene ili osjećaj manje seksulanosti narušava osobnu dobrobit i ne odražava stvarnu situaciju suvremenih 50-godišnjakinja. Danas smo aktivne, uključene u svoje karijere, a često uživamo više slobode i samopouzdanja u usporedbi sa tridesetogodišnjakinjama!
Prevencija namijenjena svim ženama
Otkrijte Saugella proizvode i pomoć koju vam nude u održavanju ili ponovnom uspostavljanju vaše intimne ravnoteže. Za svaki proizvod trenutno dostupan u ljekarnama možete pronaći formulaciju, upute i savjete za uporabu.