Prevencija za osjetljive žene

Prijeteći kontakti

Nazivaju se „kontaktnim alergijama“ i javljaju se kad koža dolazi u kontakt s „prijetećom“ tvari. Nikal i prašina su neki od najčešćih alergena, ali i deterdženti mogu često uzrokovati svrbež, osip i upalno stanje. Testiranje kože je jednostavno: trebate samo malo eksperimentirati s tvarima koje imate u kući i eliminirati one koje uzrokuju nelagodu.

Kad je suhoća jatrogena

Jatrogena suhoća vagine pogađa žene u plodnoj dobi koje uzimaju neke lijekove. Jatrogeno znači uzrokovano uporabom medicinskih proizvoda, tako da ove alergije mogu biti uzrokovane antidepresivima, kontracepcijskim pilulama i lijekovima za rak. Ginekolog može sugerirati učinkovita rješenja, počevši od prikladnog sredstva za intimnu njegu koje može ponovo uspostaviti i održati hidrataciju na dulje vrijeme. Kako? Zahvaljujući mukoadhezivnim aktivnim sastojcima koji prianjaju na površinu kože.

Teška definicija

Osjetljiva koža je često, ali istovremeno i potcjenjivano stanje. U stvari, kako je riječ o subjektivnom stanju, teško je uspostaviti univerzalne parametre za objektivno definiranje problema. Osjetljiva koža definirana je kao krhka koža koja reagira negativnije od normalne kože na iritirajuća fizička ili kemijska sredstva. Obično je osjetljiva koža osjetljivija na alergije, osip, iritaciju, svrbež i peckanje, a i stari brže od drugih.

Prevencija namijenjena svim ženama
Otkrijte Saugella proizvode i pomoć koju vam nude u održavanju ili ponovnom uspostavljanju vaše intimne ravnoteže. Za svaki proizvod trenutno dostupan u ljekarnama možete pronaći formulaciju, upute i savjete za uporabu.