Saugella startpage hero

Vaginalni poremećaji i vaše zdravlje

Većina žena iskusit će tijekom života neki oblik vaginalnog poremećaja, naročito ako su spolno aktivne. Ovdje možete naći poveznice na stranice s više informacija o raznim poremećajima i bolestima.

Osim mjesečnice i s njom povezanih bolova i problema, vagina žene je uglavnom dio tijela bez problema. Vaginalni okoliš je neobično učinkovit u samo-regulaciji i samo-čišćenju. Međutim, moguće je doživjeti i razne poremećaje sa zabrinjavajućim simptomima, koji uključuju svrbež, peckanje i pojačan iscjedak.

Vrste poremećaja

Klikom na odgovarajuću poveznicu saznajte više o:
- gljivičnim infekcijama
- kandidi
- bakterijskoj vaginozi

Ako doživljavate samo blage simptome, možda imate neki oblik vaginalne nelagode. Klikom na odgovarajuću poveznicu saznajte više o:
- suhoći vagine
- svrbežu vagine
- mirisu vagine
- vaginalnom iscjetku

Liječenje bolesti vagine

Najčešće bolesti vagine lako se prepoznaju i same prolaze u roku od nekoliko dana. Teži simptomi mogu se liječiti bezreceptnim pripravcima dostupnima u lokalnoj ljekarni. Ozbiljnije bolesti, kao što su bakterijske infekcije ili spolno prenosive bolesti, mogu trebati liječenje antibioticima, a za to ćete morati posjetiti liječnika koji će vam ih propisati.
Prevencija namijenjena svim ženama
Otkrijte Saugella proizvode i pomoć koju vam nude u održavanju ili ponovnom uspostavljanju vaše intimne ravnoteže. Za svaki proizvod trenutno dostupan u ljekarnama možete pronaći formulaciju, upute i savjete za uporabu.